Sajtóközlemény

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Projekt címe:  „Egészségügyi alapellátások fejlesztése Csaholcon”
Projekt kódja:
ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0003
A projekt összköltsége: 55.114.020 Ft
Támogatás összege: 55.114.020 Ft
Közreműködő szervezet: Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

Csaholc Község Önkormányzata 2013. januárjában pályázatot nyújtott be az ÉAOP-4.1.2/A-12 kódszámú pályázati felhívásra „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Csaholcon” címmel, melynek során 55.114.020 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt keretein belül a települést ellátó házi orvosi praxis és védőnői szolgálat ingatlanjainak felújítására került sort a Kossuth u. 49. és 51. szám alatti egymás szomszédságában lévő ingatlanon. A felújítások mellett új és modern eszközök beszerzése is megvalósult.

A kivitelezési munkák elkészültével 2015. január 31.-én hiánytalanul megtörtént a műszaki átadás-átvétel, tehát a felújítás hivatalosan is befejeződött.

A munkálatok során a modern kor követelményeinek megfelelő épület felújítások történtek. A nagyobb energiahatékonyságot a hőszigetelések cseréje mellett új nyílászárók beépítése is biztosítja. Az újonnan kialakított épületgépészeti rendszer szintén ezt szorgalmazza. Mindezek együttese a környezet magasabb fokú védelmét egyaránt biztosítják. Az akadálymentesítéssel az esélyegyenlőség is biztosítottá vált.

A modern épületek mellé modern felszerelés párosul, így a körzetbe tartozók magasabb színvonalú ellátásra számíthatnak.

A projekt megvalósulása mind az ellátottak, mind a munkavállalók elégedettségét szolgálják, és a lakosság egészségügyi állapotának javulásához vezet. Az életminőség hosszú távon bekövetkező javulása a kistérség versenyképességének és népességmegtartó képességének megtartását, növelését eredményezik.